Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb.
- 1/2 kg carne porc
- 200 g orez
- 1 borcan ghiveci
- 500 ml supă de oase
- 4 linguri ulei
- 4-5 cepe
- 1 linguriţă de boia dulce
- piper măcinat
- vin alb
- pătrunjel verde
- 2-3 roşii proaspete
- sare
Ingrediente salata de roşii:
- 3-4 roşii
- 1/2 varză albă
- 1-2 morcovi
- ulei
- 2-3 frunze de ţelină
- 1 legătură de pătrunjel
- lămâie
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în bucăţi. O aşezi într-o tavă cu 2 linguri ulei, apă, cimbru, sare, piper şi boia. înăbuşi ceapa în 2 linguri ulei, adaugi apă, orezul, supa de oase şi dai orezul la cuptor. Orezul fiert
îl torni peste ghiveci, sărezi şi piperezi după gust. Deasupra, pui roşiile tăiate în sferturi şi îl dai din nou la cuptor pentru 20 de minute. La sfârşit, adaugi vinul.
Pregăteşti aşa: Speli roşiile, le faci un capac mic, le scoţi miezul şi le aşezi cu gura în jos, să se scurgă. Intre timp, cureţi morcovii, îi razi pe răzătoarea mică, tai pătrunjelul şi ţelina mărunt. Amesteci varza cu morcovii, pătrunjelul, ţelina, sucul de lămâie, sare, ulei şi umpli roşiile. Aduci friptura la masă însoţită de roşii.
Pofta buna!