Pasteta din carne de porc si cartofi
PrinteazaO reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si unt.
- 500 g carne de porc
- 700 g cartofi
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel verde
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 250 ml vin alb sec
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 1 gălbenuş
- 1/2 pahar de apă
- sare
Mod de preparare:
Cu o zi înainte să prepari pasteta, tai carnea bucăţi într-un castron, împreună cu cele 2 cepe tăiate mărunt, pătrunjelul verde tocat, cimbrul, foaia de dafin şi vinul. Acoperi şi laşi la rece pana a doua zi, având grijă să întorci carnea de 2-3 ori.
Frămânţi într-un vas făina, untul tăiat cubuleţe, sare şi apă. Faci o minge de aluat, pe care o laşi la rece 2 ore.
Pui cartofii la fiert în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai felii. Scoţi carnea din marinată şi, împreună cu ceapa, o prăjeşti în unt la foc viu, amestecând mereu. O iei de pe foc şi o laşi să se răcească, împărţi aluatul în două părţi inegale.
Intinzi bucata mai mică într-o formă de tartă, pui un rând de felii de cartofi de jur împrejur şi laşi mijlocul liber. In mijlocul tartei, pui carnea prăjită cu ceapa, ca o grămăjoară, acoperi cu un alt strat de cartofi pui a doua foaie de aluat. Suprapui cele două foi de aluat şi le presezi, ca să se lipească între ele.Deasupra, ungi aluatul cu gălbenuşul bătut şi dai pasteta la cuptor pentru 1 şi 1/2 oră.
Pofta buna!