Friptura inabusita de vita cu gogosi din cartofi
Printeaza
O reteta delicioasa de friptura de vita cu gogosi din cartofi, vin rosu, ulei, sare, piper, faina, cascaval si oua.
- 500 g antricot de vită
- 200 ml supă sau apă
- 100 ml vin roşu
- 250 ml ulei
- sare
Ingrediente gogoşi:
- 700 g cartofi
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- 100 g făină
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o laşi să se scurgă, o aşezi într-o tavă cu puţin ulei şi zeamă de supă sau apă, o dai la cuptor şi o laşi să se înăbuşe.In timpul înăbuşirii, o stropeşti cu sosul format în tavă, iar, spre sfârşit, torni vinul pe toată suprafaţa cărnii.
Fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcească, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat, îi amesteci cu ouăle bătute, caşcavalul ras, făina, piper şi sare. Omogenizezi bine compoziţia, o porţionezi şi modelezi gogoşele mari cât o nucă, pe care le prăjeşti în ulei bine încins.
Când friptura s-a pătruns bine, o încerci cu furculiţa, o scoţi de la cuptor, o laşi să se răcească şi o porţionezi.
Pofta buna!