Medalion de vita cu sos de vin din: muschi de vita, cartofi, parmezan, rosii cherry, unt, galbenus de ou, ulei de masline, sare, piper, seminte de mac si pesmet. Ingrediente: 180 g muschi de vita 2 buc. cartofi 20 g parmezan 2 buc. rosii cherry 20 g unt 1 galbenus de ou ulei de masline sare […]
Carne de vita in sos marinat
PrinteazaCarne de vita in sos marinat din: muschi de vita, sare, piper, zahar, morcovi, patrunjel, ceapa, foi de dafin, ulei si smantana.
Ingrediente:
- 400 g de muşchi de vită
- sare
- 7-8 boabe piper
- 2 linguri + 1 lingură oţet pentru acrit sosul
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de apă
- 2 morcovi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ceapă mai mare
- 2 foi de dafin
- 1 lingură ulei
- 2 linguri făină
- 3-4 linguri de smântână
Mod de preparare:
Pui 2-3 ore la marinat muşchiul de vită în următorul amestec: sare, boabe de piper, oţet, 1 lingură zahăr şi apă.
Cureţi, speli morcovii şi îi tai felii mai groase. Tai pătrunjelul mărunt, cepele le cureţi şi le tai în patru.
Scoţi muşchiul din marinată şi îl pui la fiert la foc domol, în apă cât să-l acopere, împreună cu morcovii, pătrunjelul, cepele, foile de dafin, piperul şi sare (dacă mai este nevoie).
Când zarzavatul s-a fiert, îl scoţi si îl dai prin sită.
Caramelizezi 1 lingură de zahăr şi stingi cu 1 pahar de apă.
Faci din ulei şi făină un fel de rântaş, pe care îl stingi cu 1 cană de apă. Adaugi apoi pasta de morcov şi zarzavat, torni deasupra caramelul, stins cu apă şi mai dai într-un clocot.
Dacă sosul este foarte gros, mai adaugi puţină apă.
Tai muşchiul în felii mai groase, pe care le pui în sos. La sfârşit, poţi pune şi smântână, dacă doreşti.
Pofta buna!
Antricot de vita la gratar cu sos
Antricot de vita la gratar cu sos din: antricot de vita, ulei de masline, usturoi, maioneza, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 capatana usturoi, taiat felii 150 g maioneza 1/2 lamaie, zeama 2 lingurite piper rosu 2×300 g antricot de vita Mod de preparare: Intr-un vas, incinge uleiul […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- workertfo
Carnea de vita trebuie lasata multa vreme