Tort cu biscuiti
PrinteazaTort cu biscuiti
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 250 g unt
- 150 g biscuiţi uscaţi
- 4 gălbenuşuri
- 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale)
- rom
- 50 ml cafea espresso
- fructe zaharisite
Mod de preparare:
Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi şi o jumătate de ceaşcă de cafea espresso. Amestecaţi. Puneţi într-o tavă o foaie de staniol.
Vărsaţi un strat subţire de cremă (1-2 cm) şi unul de amaretti înmuiaţi în rom. Repetaţi operaţiunea până când veţi termina crema, care trebuie să fie ultimul strat.
Băgaţi tortul la frigider şi lăsaţi la rece cel puţin 24 de ore. Inainte de a servi, ornaţi tortul cu fructe zaharisite.
Tortul cu biscuiti
Pofta buna!