Chiftele cu dovlecei si vinete

Printeaza

 

 

O reteta gustoasa de chiftele cu dovlecei, vinete, cartofi, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, cimbru, faina, lamaie, sare si piper.

Ingrediente: Chiftele cu dovlecei si vinete

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • cimbru
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Speli dovlecelul şi îl dai pe râzătoare, îl pre­sari cu sare şi îl laşi la scurs. Speli vânătă, o cureţi de coajă, o dai pe râzătoare, o stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi o sărezi. Cureţi cartofii, îi pui 10 minute la fiert, apoi îi dai pe râzătoare.

Storci toate legumele, le amesteci cu oul, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, pătrunjelul, cimbrul, făina, sare şi piper. Formezi chifteluţe, pe care le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şerveţele de hârtie. Sunt gustoase atât calde, cât şi reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.