Chiftele cu dovlecei si vinete
Printeaza
O reteta gustoasa de chiftele cu dovlecei, vinete, cartofi, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, cimbru, faina, lamaie, sare si piper.
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- cimbru
- 1 lingură făină
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 100 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli dovlecelul şi îl dai pe râzătoare, îl presari cu sare şi îl laşi la scurs. Speli vânătă, o cureţi de coajă, o dai pe râzătoare, o stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi o sărezi. Cureţi cartofii, îi pui 10 minute la fiert, apoi îi dai pe râzătoare.
Storci toate legumele, le amesteci cu oul, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, pătrunjelul, cimbrul, făina, sare şi piper. Formezi chifteluţe, pe care le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şerveţele de hârtie. Sunt gustoase atât calde, cât şi reci.
Pofta buna!