Cozonac cu mac si rahat

Printeaza

Cozonac cu mac si rahat din: faina, galbenusuri, albusuri, zahar, unt, ulei, lapte, drojdie, sare, mac, rahat, zahar vanilat.

Ingrediente:Cozonac cu mac si rahat

  • 1 kg făină
  • 8 gălbenuşuri
  • 4 albuşuri
  • 350 g zahăr
  • 250 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lapte
  • 60 g drojdie
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 250 g mac
  • 200 g rahat
  • 5 pliculeţe cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Faci întâi maiaua pen­tru care sfărâmi drojdia, o amesteci cu o lingură de apă călduţă, adaugi 1 lingu­riţă de zahăr, 2-3 linguriţe cu faină. Omogenizezi şi laşi la cald. Fierbi 5 linguri de lapte în care ai pus zahărul vanilat şi cu acesta opăreşti 6 linguri de faină.

Amesteci foarte bi­ne să nu aibă cocoloaşe şi după ce s-a mai răcorit pui com­poziţia de drojdie şi le ames­teci până se fac băşici. Aceas­ta este plămădeala pe care o laşi să crească.

Freci gălbenu­şurile cu sare, adaugi zahărul şi amesteci până obţii o cremă spumoasă. Cerni faina, adaugi plămădeala, gălbe­nuşurile, albuşurile bătute spumă şi câ­te puţin lapte. Pui treptat şi untul to­pit.

Frămânţi circa 30 de minute după care laşi să crească. Fierbi macul (râşnit) cu un pic de lapte şi, când s-a răcit, îi adaugi rahatul tăiat bucăţele. Din aluat întinzi o foaie nu mai groasă de 3 cm, întinzi umplutu­ră de mac pe 3/4 din suprafa­ţa ei şi rulezi.

Aşezi cozonacii în tăvi să mai crească 1 oră, îi ungi cu gălbenuş şi îi dai la copt. îi laşi să se răcească la temperatura camerei ca să nu se încruzească.

Cozonac cu mac si rahat

Cozonac_cu_mac_si_rahat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.