Supa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, mustar, ghimbir, apa, lapte de cocos, sare, piper rosu, otet, ulei de masline. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, […]
Varză de Bruxelles cu usturoi și bacon
PrinteazaVarză de Bruxelles cu usturoi și bacon din: varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, bacon, usturoi, sare, piper. Pentru o aromă mai bogată, puteți înlocui uleiul de măsline cu unt. Puteți adăuga și alte condimente, cum ar fi chimen, oregano sau rozmarin.
Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și acid folic.
Consumul de varză de Bruxelles aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate sprijini sistemul imunitar, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.
De asemenea, varza de Bruxelles conține compuși fitochimici care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer.
Fiind bogată în fibre, varza de Bruxelles poate promova sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase.
Ingrediente:
- 1 kilogram varză de Bruxelles
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 ceapă, tocată
- 4 felii de bacon, tăiate mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat
Mod de preparare
Îndepărtați frunzele exterioare ale verzei de Bruxelles și tăiați-le în jumătate. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați ceapa și baconul și gătiți până când ceapa este translucidă, aproximativ 5 minute.
Adăugați varza de Bruxelles, usturoiul, sarea și piperul și gătiți, amestecând ocazional, până când varza de Bruxelles este fragedă, aproximativ 15 minute.
Serviți imediat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Supa cu varza de bruxelles
Pofta buna!