Reteta zilei: Prajitura cu crema, frisca si ciocolata

Printeaza

O reteta de Prăjitură cu crema, frisca si ciocolata din: foi, unt, zahar pudra, oua, faina, lapte, bicarbonat de amoniu, coaja de lamaie, miez de nuca, cacao, unt, gem de visine, esenta de rom, frisca si ciocolata.

Prajitura cu crema, frisca si ciocolata

Prajitura cu crema, frisca si ciocolata

Ingrediente:

  • foi
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 500 gr faină
  • 100 ml lapte
  • 10 gr bicarbonat de amoniu
  • 10 gr coajă de lămâie

cremă:

  • 50 gr zahăr
  • 250 ml lapte
  • 250 gr miez de nucă
  • 50 gr cacao
  • 150 gr unt
  • 50 gr gem de vişine
  • 15 ml esenţă de rom

topping:

  • 100 gr frişcă
  • 50 gr ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru foi, untul, zahă­rul, gălbenuşurile şi laptele în care s-a dizolvat bicarbo­natul se amestecă, se adau­gă treptat făina şi coaja de lămâie, apoi aluatul obţinut se frământă circa 10 minute.

Prajitura_cu_crema_frisca_si_ciocolata_02

Aluatul se întinde în 5 foi, fiecare dintre ele se pune pe fundul unei tăvi şi se coace în cuptorul încins, la foc mediu, circa 10 minute.

Prajitura_cu_crema_frisca_si_ciocolata_03

Pentru cremă, una din­tre foile obţinute se sfărâmă în lapte, peste aceasta se adaugă untul, zahărul, gemul, cacaua, nuca mărunţită sau măcinată şi romul.

Prajitura_cu_crema_frisca_si_ciocolata_04

Foile se umplu cu cre­mă, apoi se lasă la rece, iar înainte de servire se taie în formele dorite, se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă.

Prajitura_cu_crema_frisca_si_ciocolata_05

Pentru topping se poate folosi în loc de frişcă, bezea de albuş sau glazutră de ciocolată formată din cacao, zahăr şi lapte.

Prăjitură cu crema, frisca si ciocolata

Prajitura_cu_crema_frisca_si_ciocolata

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura ciociosan
  • retete de prajituri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.