Reteta zilei: Prajitura cu crema, frisca si ciocolata
PrinteazaO reteta de Prăjitură cu crema, frisca si ciocolata din: foi, unt, zahar pudra, oua, faina, lapte, bicarbonat de amoniu, coaja de lamaie, miez de nuca, cacao, unt, gem de visine, esenta de rom, frisca si ciocolata.
Prajitura cu crema, frisca si ciocolata
Ingrediente:
- foi
- 250 gr unt
- 150 gr zahăr pudră
- 3 ouă
- 500 gr faină
- 100 ml lapte
- 10 gr bicarbonat de amoniu
- 10 gr coajă de lămâie
cremă:
- 50 gr zahăr
- 250 ml lapte
- 250 gr miez de nucă
- 50 gr cacao
- 150 gr unt
- 50 gr gem de vişine
- 15 ml esenţă de rom
topping:
- 100 gr frişcă
- 50 gr ciocolată
Mod de preparare:
Pentru foi, untul, zahărul, gălbenuşurile şi laptele în care s-a dizolvat bicarbonatul se amestecă, se adaugă treptat făina şi coaja de lămâie, apoi aluatul obţinut se frământă circa 10 minute.
Aluatul se întinde în 5 foi, fiecare dintre ele se pune pe fundul unei tăvi şi se coace în cuptorul încins, la foc mediu, circa 10 minute.
Pentru cremă, una dintre foile obţinute se sfărâmă în lapte, peste aceasta se adaugă untul, zahărul, gemul, cacaua, nuca mărunţită sau măcinată şi romul.
Foile se umplu cu cremă, apoi se lasă la rece, iar înainte de servire se taie în formele dorite, se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă.
Pentru topping se poate folosi în loc de frişcă, bezea de albuş sau glazutră de ciocolată formată din cacao, zahăr şi lapte.
Prăjitură cu crema, frisca si ciocolata
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura ciociosan
- retete de prajituri