Mancare de linte
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare.
- 2 căni linte
- 2-3 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 căni apă
- 2 linguri ulei
- 1 cană bulion
- 1/2 linguriţă boia
- 1 ceapă
- 2 linguri pastă de ardei sau 1 ardei tăiat mărunt
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Pui lintea la înmuiat cu o zi înainte. Tai ceapa mărunt şi o căleşti cu puţină apă, ulei şi sare. Adaugi morcovii şi pătrunjelul tăiate mărunt şi fierbi 2-3 minute, apoi pui lintea şi apa şi fierbi bine.
Când lintea este fiartă, adaugi boiaua, usturoiul şi mai dai în două-trei clocote. Dacă doreşti, mai poţi adăuga pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pofta buna!