Mancare de linte

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare.

Ingrediente:Mancare de linte

  • 2 căni linte
  • 2-3 morcovi
  • 2 rădăcini pătrun­jel
  • 2 căni apă
  • 2 linguri ulei
  • 1 cană bulion
  • 1/2 linguriţă boia
  • 1 ceapă
  • 2 linguri pastă de ardei sau 1 ardei tăiat mărunt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Pui lintea la înmuiat cu o zi înainte. Tai ceapa mărunt şi o căleşti cu puţină apă, ulei şi sare. Adaugi morcovii şi pătrunjelul tăiate mărunt şi fierbi 2-3 minute, apoi pui lintea şi apa şi fierbi bine.

Când lintea este fiartă, adaugi boiaua, usturoiul şi mai dai în două-trei clocote. Dacă doreşti, mai poţi adăuga pătrunjel verde tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.