Supa de ciuperci cu porumb din: ciuperci, porumb, pasta de ghimbir cu usturoi, rosie, frunze de busuioc, unt, sare. Ciupercile sunt o sursa activa de proteina, iar combinate cu porumb vor avea un gust deosebit.
timp de preparare 25 minute, timp de gatire 7 minute, 2-3 portii
Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală făcând parte în mod obligatoriu din dietele vegetarienilor. Unele specii sunt foarte bogate în proteine, având până la 30 g proteine la 100g, mai mult chiar decât carnea care conţine 15- 25 g proteine la 100 g. Ciupercile mai conţin în cantitate mare magneziu, sodiu, mangan, cobalt, fosfor, siliciu.
Ciupercile conţin stimulenţi organici şi cerebrali, minerale şi multe vitamine: 17 mg Vitamina C, 0,66 mg Vitamina 0,05 mg Vitamina B1, 0,40 mg vitamina A, 0,10 mg vitamina la 100 g.
Supa de ciuperci cu porumb
Ingrediente:
1 kg ciuperci
1/2 kg porumb fiert
1 lingurita pasta de ghimbir cu usturoi
1 rosie, data pe razatoare
O mana frunze de busuioc tocat
1 lingurita unt
Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti ciupercile 25 minute. Blenduiti si pastrati deoparte.
Topiti untul, adaugati ghimbir si gatiti 3-4 minute, adaugati rosia si mixul de ciuperci.
Incorporati boabe de porumb si asezonati dupa gust. Garnisiti cu busuioc si serviti.
Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână din: ciuperci, unt, ceapa, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, smantana, sare, piper. Combinația de ciuperci proaspete, cartofi și smântână adaugă o textură bogată și un gust savuros. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri de unt 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 2 cartofi medii […]
Supa de ciuperci cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, tarhon, sare, piper, faina, smantana, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 200 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de tarhon sare piper 1 lingură făină 200 g smântână 1 legătură mărar […]
Supa de ciuperci cu orz din: ciuperci, orz, morcov, ceapa, cartofi, supa de pui, apa, unt, sare, piper, smantana, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: 240gr ciuperci feliate 1/4 cană de orz 1 morcov ras 1 ceapa tocata 3 cartofi curățați și tocați 4 cani supa de pui 4 cani de apa 2 linguri unt sare smântână […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.