Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete

Printeaza

Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • O lingură de suc de lămâie proaspăt stoarsă (opțional)

 

 

Mod de preparare:

Încălziți o tigaie mare pe foc mediu și adăugați uleiul de măsline. Adăugați cățeii de usturoi tocați și lăsați-i să se călescă ușor, până devin aromati.

Adăugați feliile de dovlecei în tigaie și săutați-le timp de aproximativ 5-7 minute, până se înmoaie și încep să se rumenească ușor.

Presărați ierburile tocate peste dovlecei și amestecați ușor pentru a le încorpora în tigaie.

Continuați să gătiți încă 2-3 minute, până dovleceii sunt gata. Nu trebuie să fie prea moi, ci să păstreze o ușoară textură crocantă.

Condimentați cu sare și piper după gust. Dacă doriți, puteți adăuga și o lingură de suc de lămâie pentru a adăuga un strop de aciditate.

Serviți dovleceii săutați calzi ca garnitură sau ca fel principal alături de o salată proaspătă.

Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete:

Informații nutriționale (estimative) pentru porție:

  • Calorii: Aproximativ 100 kcal
  • Carbohidrați: 7g
  • Proteine: 2g
  • Grăsimi: 8g

 

Această rețetă simplă este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de o masă sănătoasă și delicioasă, cu un aport caloric moderat.

Dovleceii sunt o sursă bună de fibre și nutrienți, iar adăugarea de ierburi proaspete și usturoi oferă o notă aromată și savuroasă.

Poate fi servită atât ca garnitură, cât și ca fel principal, iar textura crocantă a dovleceilor săutați îi va încânta pe cei mai pretențioși gurmanzi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dovlecei_la_tigaie_cu_busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc

Dovlecei la tigaie cu busuioc din: dovlecei, usturoi, rosii, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 2 dovlecei 4 căţei usturoi 3 roşii 3 linguri ulei sare busuioc   Mod de preparare: Dovleceii se spală foarte bine, se taie rondele şi se presară cu sare. Se lasă 10 minute, apoi se şterg. In ulei încins se căleşte usturoiul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.