Fasole verde cu ierburi aromate

Printeaza

Fasole verde cu ierburi aromate din: unt, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, rozmarin, busuioc, sare.

Vitamina A din fasolea verde este esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii, iar vitamina C sprijină sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului din alimente.

Datorită conținutului său de fibre și carbohidrați complecși, fasolea verde poate ajuta la menținerea nivelurilor sănătoase ale zahărului din sânge. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care doresc să își mențină greutatea corporală.

Fasolea verde poate contribui la sănătatea inimii prin conținutul său de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, fibrele din fasole pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL (“rău”).

 

Ingrediente:

  • 3 linguri unt
  • 1 punga fasole verde congelata
  • 30gr telina tocata
  • 30gr ceapa tocata
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • Sare

 

 

Mod de preparare:

Topiti untul, adaugati fasolea, telina, ceapa si usturoi si sotati fasolea cateva minute.

Presarati rozmarin si busuioc si mai gatiti 1-2 minute.

Presarati sare dupa gust.

Fasole verde cu ierburi aromate

4 portii, fiecare contine

  • 10gr carbohidrati
  • 4gr fibra
  • 2gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de fasole verde cu carne

Budinca de fasole verde cu carne

Budinca de fasole verde cu carne din: fasole verde, carne tocata, parmezan, cascaval, ceapa, rosii, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 450 g carne de vită tocată 500 g fasole verde opărită 50 g parmezan 10 felii caşcaval 2 cepe 4 roşii mari 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Rumeneşti carnea de vită […]

Fasole verde in saramura

Fasole verde in saramura

Fasole verde in saramura din: fasole, sare, apa. Ingrediente: fasole sare apa     Mod de preparare: Păstăile se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.