Supa Mulligatawny – Supa indiana

Printeaza

Supa Mulligatawny – Supa indiana din: linte, supa de pui, ceapa, rosii, morcov, telina, piept, pudra de curry, lapte de cocos, pui fiert, orez, mere, patrunjel.

Un mix de supa de linte cu supa de pui, cu arome traditionale indiene, o supa misterioasa care va incanta papilele gustative

timp de preparare 40 minute, timp de gatire 20 minute, 3-4 portii

Ingrediente:

  • 30 gr linte
  • 1 l supa de pui
  • 2 cepe tocate
  • 2 rosii tocate
  • 1 morcov tocat
  • 1 tija telina tocata
  • Piper macinat si sare, dupa gust
  • 1 lingura pudra de curry
  • 240ml lapte de cocos
  • Bucati de pui fiert si maruntit
  • Orez fiert
  • 2 mere maruntite
  • Patrunjel tocat

 

 

Mod de preparare:

Inmuiati lintea peste noapte, fierbeti apoi 25 minute si scurgeti.

Pentru supa de pui se fierbe puiul intreg sau taiat bucati mari aproximativ 1.5 ore, strecurati apoi supa si pastrati deoparte si maruntiti puiul.

Incalziti ulei, adaugati telina, ceapa, rosiile si morcovii si sotati cateva minute.

Incorporati lintea, orezul fiert, pudra de curry si gatiti cateva minute, amestecand sa se imbine.

Adaugati supa de pui si carnea si omogenizati. Fierbeti 10 minute. Asezonati cu sare si piper.

Transferati intr-un bol mare de servire, turnati laptele de cocos.

Garnisiti cu bucati de mere si patrunjel si serviti supa calda.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa rece de lapte praf si caise

Supa indiană cu linte

O reteta delicioasa de supa indiana cu linte din: linte galbena, supa, morcovi, smantana, usturoi, sare, piper, curcuma, curry, chimen si patrunjel sau coriandru. Ingrediente: 250 g de linte galbenă 1 l de supă 2 morcovi mari 200 ml de smântână 1 căţel de usturoi sare piper cca. 1 linguriţă de curcuma cca 1/2 linguriţă […]

Supă indiană cu tăieţei de orez

Supă indiană cu tăieţei de orez

O reteta de supa indiana cu taitei de orez din: taitei de orez, pulpe de broasca, morcov, dovlecel, tija de telina, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, ghimbir si patrunjel. Ingrediente: 100 g tăieţei de orez 150 g pulpe de broască (curăţate) 1 morcov 1dovlecel mic 1 tijă de ţelină 1  ceapă mică 2   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.