Granita de căpșuni și lămâie

Printeaza

Granita de căpșuni și lămâie din: capsuni, suc de lamaie, zahar, apa, vodca, coaja de lamaie. Granita este un preparat culinar italian, o combinație răcoritoare între gheață și arome naturale, care este adesea folosit ca desert sau ca o gustare între mese.

Acesta este popular mai ales în timpul verii, deoarece are o textură răcoritoare și este adesea aromatizat cu fructe, cafea sau alte arome delicioase.

 

Ingrediente:

  • 500 de grame de căpșuni proaspete sau congelate
  • Sucul de la 2 lămâi
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană de apă
  • 1/4 cană de vodcă (opțională)
  • Coajă rasă de la o lămâie pentru decor

 

Mod de preparare:

Spălați căpșunile și îndepărtați codițele.bPuneți căpșunile într-un blender și adăugați sucul de lămâie. Mixați până obțineți un piure fin.

Într-un vas mic, adăugați zahărul și apa. Fierbeți amestecul pe foc mic până când zahărul se dizolvă complet. Lăsați siropul rezultat să se răcească.

Amestecați piureul de căpșuni cu siropul răcit și, dacă doriți, adăugați vodca pentru un gust mai puternic.

Turnați amestecul într-o tavă de metal sau sticlă rezistentă la congelator. Puneți tava în congelator și lăsați să înghețe timp de cel puțin 4 ore sau până când granita este solidă.

Cu o furculiță, “zgâriați” granita pentru a obține textura granulată caracteristică. Serviți granita în cupe sau pahare, decorând cu coajă rasă de lămâie.

Granita de căpșuni și lămâie

Informații nutriționale aproximative pentru o porție:

  • Calorii: 100-120 kcal
  • Carbohidrați: 26-30 grame
  • Proteine: 1-2 grame
  • Grăsimi: 0 grame

Granita de căpșuni și lămâie este o băutură răcoritoare și revigorantă, perfectă pentru zilele calde de vară. Aroma dulce a căpșunilor se îmbină frumos cu aciditatea proaspătă a lămâiei, creând un gust echilibrat și delicios.

Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de preferințele tale pentru dulceață, iar vodca este opcională, dar adaugă o notă plăcută de alcool la băutură.

Cu siguranță, vei adora această granita în zilele toride de vară sau ca desert răcoritor la o cină în aer liber.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Granita de caise

Granita de caise din: apa, zahar, caise coapte, suc de lamaie, coaja de lamaie, caisata. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și apoi mâncat […]

 

Granita de citrice

Granita de limete

Granita de limete din: limete, zahar, coacaze, sirop de rodii, lamaie, lamaita. Ingrediente: 6 limete 2-3 linguri zahar coacaze pentru ornat 4 linguri siropd e rodii felii de lamaie si lamaita pentru ornat     Mod de preparare: Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se şterg şi li se rade coaja. Se stoarce sucul […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.