Prajitura alba

Printeaza

O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, nuca de cocos, budinca de vanilie, lapte, unt, alune si nuca de cocos.

Ingrediente: Prajitura alba

  • 6 albuşuri
  • gălbenuş
  • 250 g zahăr pudră
  • 100 g făină
  • 1/2  plic praf de copt
  • 150 g nucă de cocos rasă

Ingrediente cremă:

  • 5 gălbenuşuri
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră vanilat

 

Ingrediente decor:

  • 200 g alune zdrobite
  • 100 g nucă de cocos

 

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile tare, adaugi pe rând câte o lingură de zahăr, făina, gălbenuşul, praful de copt şi nuca de cocos. Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de 31/23 cm şi o coci. Freci gălbenuşurile cu praful de budincă, adaugi zahărul şi laptele şi pui la fiert.

Freci untul cu zahărul pudră, îl adaugi peste budinca răcită şi amesteci bine, până ce crema devine spumoasă.Peste blat presari alunele, apoi torni crema, iar peste, presari un strat gros de nucă de cocos. Tai prăjitura în pătrăţele a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.