Pacea (mancare greceasca)
PrinteazaIei un picior de vacă bine curăţat, îl tai în două de la genunchi, apoi îl pui pe o pătură moale şi-i spargi ambele oase în două cu un topor. După aceasta îl speli bine şi îl pui într-o oală cu apă şi sare la foc, să fiarbă până ce se moaie astfel până se va deslipi carnea de oase.
Apoi iei 3 ouă, le baţi intr-o ulcică curată, pui în el zahăr pisat şi sare şi torni deasupra 250 ml oţet. Apoi pui oul cu oţet la loc călduros, până se îngroaşă. După aceasta scoţi piciorul din oală, îi desfaci carnea de oase într-o farfurie lungă, scoţi măduva din oase şi torni oul combinat cu oţet deasupra şi amesteci.
Fiind grasă zeama de la picior, scoţi cu lingura grăsimea de deasupra şi torni peste farfuria cu pacea, în urmă o serveşti caldă. Poţi garnisi paceaua cu felii de franzelă prăjită şi puse împrejurul farfuriei. Acestea trebuie stropite cu ouăle combinate cu oţet şi grăsimea de la zeama de picior.
Poftă bună!