Rata salbatica la cratita

Printeaza

După ce e ciupelită şi curăţată raţa, o tăiem pe la încheieturi în bucăţele. Punem la foc într-o cratiţă 1 litru şi jumătate de apă, 16 deca- grame de unt, o lingură de ceapă tăiată mărunt, două linguri de bureţi mărunţi, un păhar de vin bun (dacă avem de Madeira), şi puţină sare.

Lăsăm să fiarbă raţa în acest sos, o oră întreagă. Dacă e moale carnea, mai adăugăm 7 decagrame de bureţi uscaţi, jumătate de pahar de vin şi puţin zahăr prăjit.

Strecurăm sosul după ce a mai fiert puţin, lăsăm dup-aceea ca să mai dea o dată undă, apoi se serveşte cu mici pastete făcute din aluatul cu unt.

Rata salbatica la cratita

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Se gateste ca o rata normala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.