Vaporaşe de dovlecei
PrinteazaVaporaşe de dovlecei
Ingrediente:
4 porţii
- 400 g roşii
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- 400 g carne tocată de vită
- 125 g orez fiert
- sare, piper
- 2 linguriţe frunze de cimbru
- 100 g brânză gouda rasă
- 40 g unt
- 400 ml supă
- 4 linguri smântână
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii pe lung în jumătate, îndepărtaţi-le mijlocul cu o lingură şi lăsaţi-i o margine. Tăiaţi roşiile în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cubuleţe.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Căliţi ceapa în ulei, pisaţi usturoiul peste ceapă şi lăsaţi-le să se răcească. Amestecaţi-le cu roşiile, carnea tocată, orezul, sarea, piperul şi cimbrul. Incingeţi cuptorul la 180°C.
Umpleţi dovleceii cu amestecul pregătit şi aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă în prealabil cu grăsime. Adăugaţi brânza şi fulgi de unt. Turnaţi supa. Fierbeţi totul la cuptor circa 30 de minute. 4 Colectaţi sos, amestecaţi-l cu smântână, condimentaţi-l şi serviţi-l alături de dovlecei
Vaporaşe de dovlecei
Pofta buna!