Vaporaşe de dovlecei

Printeaza

Vaporaşe de dovlecei

Vaporaşe de dovlecei

Ingrediente:

4 porţii

  • 400 g roşii
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 400 g carne tocată de vită
  • 125 g orez fiert
  • sare, piper
  • 2 linguriţe frunze de cimbru
  • 100 g brânză gouda rasă
  • 40 g unt
  • 400 ml supă
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii pe lung în ju­mătate, îndepărtaţi-le mijlocul cu o lingură şi lăsaţi-i o margi­ne. Tăiaţi roşiile în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cubuleţe.

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Căliţi ceapa în ulei, pisaţi usturoiul peste ceapă şi lăsaţi-le să se răcească. Amestecaţi-le cu roşiile, carnea tocată, orezul, sarea, piperul şi cimbrul. Incingeţi cuptorul la 180°C.

Umpleţi dovleceii cu amestecul pregătit şi aşezaţi-le într-o formă de sufleu un­să în prealabil cu grăsime. Adăugaţi brânza şi fulgi de unt. Turnaţi supa. Fierbeţi totul la cuptor circa 30 de minute. 4 Colectaţi sos, amestecaţi-l cu smântână, condimentaţi-l şi serviţi-l alături de dovlecei

Vaporaşe de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.