Reteta zilei: Fursecuri cu miez de nuca si ciocolata
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu miez de nuca si ciocolata din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare.
Ingrediente:
- 200 gr miez de nucă
- 200 gr unt
- 100 gr zahăr pudră
- 300 gr făină
- 3 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 gr ciocolată menaj
- 5 gr sare
Mod de preparare:
Intr-un vas emailat se amestecă pe foc mic untul, zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă zahărul şi amestecul e omogen. Jumătate din cantitatea de nuci se trece prin maşina de ras.
Când compoziţia s-a înmuiat, se adaugă sarea şi se amestecă rapid, apoi ouăle pe rând, făina şi trei sferturi din nucile măcinate, amestecând totul până se formează un aluat omogen.
Pe o tavă neunsă se formează fursecuri cu ajutorul poşului, iar pe fiecare se pune câte o bucăţică de ciocolată şi un miez întreg de nucă.
Tava se pune în cuptorul încins la 180°- 200°C, în partea de sus a cuptorului, pentru circa 15 minute.
Pentru un gust mai savuros, este bine ca nucile să fie coapte în cuptor circa 15 minute înainte de a fi măcinate.
Fursecuri cu miez de nuca si ciocolata
Poftă bună!
Imi plac fursecurile astea
Arata bine, vreau si eu din fursecurile astea 🙂