Carpaccio de legume din: morcov, pastarnac, broccoli, sare, sfecla, dovlecel, castravete, piper, coriandru, usturoi, ulei, parmezan, lamaie. Ingrediente: 1 morcov 1 păstârnac mic (sau 1 rădăcină de pătrunjel) 1 broccoli mic sare 1 sfeclă mică 1/2 de dovlecel 1/2 de castravete de salată piper câte 1/2 de legătură de coriandru şi de busuioc 1 căţel de usturoi […]
Rețetă Carpaccio de Vinete – Cum să prepari o delicatesă la tine acasă
PrinteazaRețetă Carpaccio de Vinete – Cum să prepari o delicatesă la tine acasă din: vinete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- Sucul de la 1 lămâie
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- Parmezan ras pentru decor
Mod de preparare:
Spălați vinetele și tăiați-le în felii foarte subțiri, folosind un cuțit ascuțit sau o mandolină.
Așezați feliile de vinete pe un platou, asigurându-vă că sunt aranjate într-un singur strat.
Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sare și piper.
Turnați amestecul de ulei de măsline peste feliile de vinete.
Lăsați carpaccio de vinete să se marineze timp de aproximativ 30 de minute la temperatura camerei pentru a permite aromei să se combine.
Decorati cu Parmezan ras înainte de servire. Carpaccio de vinete este gata de servit!
Carpaccio de vinete este o rețetă de origine italiană, inspirată de celebrul preparat de carne, Carpaccio.
Vinetele subțiri tăiate sunt marinate într-un amestec delicios de ulei de măsline, lămâie și usturoi, creând o gustare sau o salată ușoară și rafinată.
Acest preparat este perfect pentru zilele calde de vară și poate fi servit ca aperitiv sau garnitură.
Poftă bună!
Poate iti place si:
Carpaccio de legume si confit de foie gras
Carpaccio de legume si confit de foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic ulei de măsline sare piper Mod […]
Pofta buna!