Foie Gras – Rețeta tradițională

Printeaza

Foie Gras – Rețeta tradițională din: ficat de gasca sau de rata, sare, piper, cognac, zahar, apa. Foie gras este un preparat culinar cu origini îndepărtate în Franța, fiind celebrat pentru gustul său bogat și textura delicată.

Termenul “foie gras” se traduce literal ca “ficat gras” în limba franceză, și preparatul se bazează pe ficatul excepțional de bogat și cremos al rațelor sau gâștelor crescută pentru această specificitate.

Ingrediente:

  • 1 ficat de gâscă sau rață (aproximativ 500g)
  • Sare (2-3 lingurițe)
  • Piper proaspăt măcinat (1/2 linguriță)
  • Cognac sau coniac (2-3 linguri)
  • Zahăr (1 linguriță)
  • Apă (pentru hidratare)

Mod de preparare:

Curățați ficatul de gâscă sau rață de eventualele membrane și vene. Acesta trebuie să fie proaspăt și de cea mai înaltă calitate.

Într-un bol mare, pregătiți o soluție de sare și apă (aproximativ 100g de sare la 1 litru de apă). Lăsați ficatul în această soluție pentru 4-6 ore pentru a se hidrata.

Scoateți ficatul din soluție și clătiți-l sub apă rece. Lăsați-l să se scurgă și să se usuce ușor.

Presărați ficatul cu piper proaspăt măcinat și zahăr, apoi turnați coniacul peste el.

Încălziți cu atenție un tăviță sau o tigaie și prăjiți ficatul în untură de gâscă sau rață, 2-3 minute pe fiecare parte. Scopul este să obțineți o crustă aurie și crocantă în exterior, dar să lăsați ficatul roz în interior.

Lăsați ficatul să se odihnească timp de 1-2 zile înainte de a-l servi. Astfel, aromele vor avea timp să se dezvolte.

Foie Gras – Rețeta tradițională

Informații nutriționale (per 100g):

  • Calorii: aproximativ 462 kcal
  • Carbohidrați: 0g
  • Proteine: aproximativ 6g
  • Grăsimi: aproximativ 48g

 

Rețeta a evoluat de-a lungul secolelor, și acum este un simbol al bucătăriei franțuzești de lux.

De-a lungul istoriei, acesta a fost servit în diferite forme, dar rețeta clasică implică hidratarea ficatului, aromatizarea cu coniac și prăjirea în untură de gâscă sau rață.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Foie Gras cu sos de fructe de pădure

Foie Gras cu sos de fructe de pădure din: ficat de gasca, ulei de floarea soarelui, fructe de padure, zahar. Această rețetă este rafinată și luxoasă, dar trebuie menționat că conține o cantitate semnificativă de grăsimi și calorii.     Ingrediente: 200 g de ficat de gâscă Ulei de floarea-soarelui Fructe de pădure (zmeură, afine, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.