Foie Gras – Deliciu Franțuzesc

Printeaza

Foie Gras – Deliciu Franțuzesc din: ficat de rata, sare, piper negru, vin alb dulce, zahar, unt, bagheta.

Rețeta de foie gras, care înseamnă “ficat gras” în limba franceză, are origini în Egiptul Antic și a fost rafinată de-a lungul timpului în Franța, devenind o delicatesă celebră în gastronomia mondială.

Ingrediente:

  • 500g de ficat de rață proaspăt
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de vin alb dulce
  • 1 lingură de zahăr
  • 1/2 lingură de unt
  • Baghetă proaspătă (optional, pentru servire)

 

Mod de preparare:

Spălați cu grijă ficatul de rață și îndepărtați orice vene sau impurități. Lăsați-l la temperatura camerei timp de 30 de minute pentru a se încălzi.

Presărați ficatul cu sarea și piperul pe ambele părți. Lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.

Încălziți o tigaie la foc mediu și adăugați untul. Adăugați ficatul de rață și prăjiți-l 2-3 minute pe fiecare parte, până când este aurie și bine prăjită.

Scoateți ficatul din tigaie și lăsați-l să se odihnească pe o farfurie acoperită cu folie de aluminiu.

În aceeași tigaie, adăugați vinul alb și zahărul. Lăsați-l să fiarbă până când se reduce la jumătate.

Turnați sosul deasupra ficatului de rață și serviți imediat, de preferință cu felii subțiri de baghetă.

Foie Gras – Deliciu Franțuzesc

Informații nutritionale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 300 kcal
  • Carbohidrați: 3g
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 28g

Această mâncare prețioasă implică hranirea rațelor sau gâștelor pentru a le mări ficatul înainte de sacrificare, rezultând un ficat deosebit de bogat în grăsime.

Astăzi, foie gras este considerat un simbol al bucătăriei franțuzești de lux.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii

Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii. Istoria foie gras are origini îndepărtate, datând de mii de ani în urmă, și este asociată cu bucătăria franceză. Termenul “foie gras” provine din limba franceză și înseamnă “ficat gras”. Acest preparat culinar este celebru pentru modul în care ficatul gâștei sau raței este crescut și gătit […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.