Ospăţ ţărănesc
PrinteazaO reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricoate de porc, carnaciori, galusti de paine, ceapa, sare, chimen si piper.
- 250 gr spată de porc uscată
- 750 gr varză acră
- 250 gr antricoate de porc
- 4 cârnăciori
- 4 – 8 găluşti de pâine
- 1 ceapă
- sare
- chimen
- piper
Mod de preparare:
Punem în bol varza acră cu ceapa tocată mărunt şi chimenul, iar spata de porc deasupra. Acoperim castronul cu capacul şi îl încălzim pentru fierbere înăbuşită. După aceea, fierbem înăbuşit cam 25 minute. Pregătim găluştele de pâine şi în ultimele 20 minute le fierbem împreună cu varza.
Spata de porc uscată o ştergem bine de apă şi o frecăm cu sare şi piper. Incălzim vasul şi frigem carnea la cuptor, să se rumenească de ambele părţi. După aceea, acoperim (cu capacul) şi, la foc mic, o mai frigem cam 25 minute, conform principiului general.
După 20 minute întoarcem carnea pe partea celaltă. Cărnăciorii îi frigem în vas conform principiului general. Varza acră o servim cu spata de porc, antricoatele tăiate în formă de şniţele, cu cărnăciorii şi găluştele de pâine.
Poftă bună!