Ciulama aromata de pasare din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până […]
Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional
PrinteazaCiulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional din: ciuperci, piept de pui, ceapa, usturoi, unt, smantana, supa de pui, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 500g ciuperci proaspete, feliate
- 400g piept de pui, taiat cubulete
- 2 cepe medii, tocate marunt
- 3 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri de unt sau ulei de floarea-soarelui
- 1 cana de smantana
- 1 cana de supa de pui
- Sare si piper, dupa gust
- Patrunjel proaspat, pentru garnisire
Mod de preparare:
Incalziti untul sau uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si caliti-o pana devine aurie.
Adaugati cubuletele de pui in tigaie si prajiti-le pana devin aurii pe toate partile.
Pune ciupercile feliate si usturoiul pisat, si gatiti-le pana ciupercile incep sa-si elibereze lichidul si acesta se evapora.
Turnati supa de pui si smantana peste amestec si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, pana sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti cald.
Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional
Valori Nutriționale Aproximative (per portie):
- Calorii: 350
- Carbohidrati: 8g
- Proteine: 28g
- Grasimi: 22g
Ciulama de ciuperci cu pui este o reteta traditionala in bucataria romaneasca. Este un fel de mancare bogat si savuros, care imbina aromele delicioase ale ciupercilor proaspete cu bucati de pui fraged, intr-un sos cremos.
Aceasta reteta poate fi gasita in diverse variante in bucatariile din Europa de Est si Balcani, fiecare cu mici adaptari locale.
Pofta buna!
Pofta buna!