Osso Buco : Tradiție și Rafinament într-o Rețetă Italiană

Printeaza

Osso Buco : Tradiție și Rafinament într-o Rețetă Italiană din: gamba de vitel cu os, ceapa, usturoi, vin alb sec, rosii in bulion, morcovi, frunze de dafin, sare, piper, ulei de masline, coaja de lamaie, pasta de tomate.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă și prăjiți bucățile de osso buco până devin aurii.

Adăugați ceapa, usturoiul, țelina și morcovii. Gătiți până se înmoaie.

Adăugați vinul alb și lăsați să fiarbă până scade la jumătate.

Adăugați roșiile, pasta de tomate, frunzele de dafin, coaja de lămâie, sarea și piperul. Amestecați bine.

Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 2-3 ore, sau până când carnea este fragedă și se desprinde ușor de pe os.

Serviți cald, garnisit cu coajă de lămâie rasă.

Osso Buco : Tradiție și Rafinament într-o Rețetă Italiană

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 450 kcal
  • Carbohidrați: 20 g
  • Proteine: 35 g
  • Grăsimi: 25 g

 

Osso buco, care înseamnă literalmente “os cu o gaură”, este un fel de mâncare tradițional din regiunea Lombardia, Italia.

Acesta este un fel de mâncare bogat și aromat, în care bucati de vițel cu os sunt gătite lent într-un sos de roșii și legume.

De-a lungul anilor, osso buco a câștigat recunoaștere internațională și este adesea asociat cu bucătăria gourmet.

Această rețetă îmbină tradiția cu rafinamentul, oferind o experiență culinară de neuitat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

Reteta zilei: Osso buco cu gremolata

Osso buco cu gremolata din: vitel, ulei de masline, sare, piper, ceapa, praz, telina, morcovi, ciuperci, usturoi, pasta de tomate, praf de ciuperci, cuisoare, seminte de fnicul, dafin, cimbru, rozmarin, vin alb, supa, coaja de lamaie, patrunjel.   Ingrediente osso buco:  2 kg carne de vitel 1 lingura ulei de masline 1 linguriță de sare […]

 

Osso buco in Bianco

Osso buco in Bianco din: unt, ulei, picior de vitel, sare, piper, faina, vin, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 65 g unt 3 linguri ulei de măsline 1-1,5 kg picior de viţel sare piper negru proaspăt măcinat făină 450 ml supă de pui 250 ml vin alb sec coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură frunze […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.