Paste cu fasole
Printeaza
O reteta gustoasa de paste cu fasole sare, telina, ulei, usturoi, ceapa si patrunjel verde.
- 2 căni fasole uscată
- 1 lingură sare
- 1/2 ţelină de mărime medie cu frunze
- 50 ml ulei
- 1 căţel usturoi răzuit
- 1 cană de ceapă tocată
- 1/4 cană pătrunjel verde tocat
- 2 căni de paste făinoase
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat timp de 12 ore, de pe o zi pe alta. A doua zi o scurgi şi o pui la .fiert pentru 3 minute. O scurgi de apa în care a fiert, pui alta şi repeţi procedura de 3 ori.
Apoi, a 4-a oară, laşi fasolea la fiert cu o linguriţă de sare, ţelina răzuită şi frunzele tocate de ţelină, împreună cu apă, care să acopere fasolea în întregime. Pui şi pastele să fiarbă în apă cu sare. Intre timp, căleşti ceapa cu usturoiul, pătrunjelul, puţină apă, ulei şi sare.
Peste legumele călite adaugi fasolea fiartă şi mai laşi să fiarbă timp de 5 minute. La final, adaugi pastele fierte şi mai laşi la foc mic încă 10 minute.
Pofta buna!