Slănină Afumată Tradițională

Printeaza

Slănină Afumată Tradițională din: slanina proaspata, sare de mare, piper negru, boabe de coriandru, usturoi, lemn.

Descoperiți rețeta autentică de slănină afumată, o delicatesă tradițională românească ce evocă amintirile copilăriei și gustul autentic al satului.

Aflați secretele preparării perfecte și bucurați-vă de o gustare sănătoasă și delicioasă!

Ingrediente:

  • 1 kg slănină proaspătă, fără piele
  • 3 linguri sare de mare
  • 1 lingură piper negru măcinat
  • 1 lingură boabe de coriandru
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • Lemn de fag sau cireș pentru afumare

 

Mod de preparare:

Curățați și tăiați slănina în bucăți de dimensiuni egale.

Amestecați sare, piper, coriandru și usturoi într-un bol.

Frecați fiecare bucată de slănină cu amestecul de condimente.

Lăsați slănina la marinat într-un loc răcoros pentru 24-48 de ore.

Pregătiți fumul folosind lemnul ales și afumați slănina timp de 6-8 ore la o temperatură constantă.

Lăsați slănina să se răcească și depozitați-o într-un loc răcoros.

Slănină Afumată Tradițională

Informații nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 798 kcal
  • Carbohidrați: 0g
  • Proteine: 13g
  • Grăsimi: 82g

 

Slănina afumată este o specialitate românească ce datează din vremuri străvechi.

Preparată inițial ca metodă de conservare a cărnii în sezoanele reci, slănina afumată a devenit rapid un produs apreciat pentru aroma și textura sa unice.

Această rețetă evocă tradițiile și tehnicile de preparare din inima României, oferind o gustare autentică și memorabilă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Lebar traditional

Lebar traditional din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa. Ingrediente: ficat sare 1 lingură boabe de piper 4 foi de dafin 700 g carne de porc 300 g slănină sare piper foi de dafin 4 cepe ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se pun […]

 

Carnati haiducesti cu maghiran

Carnati haiducesti cu maghiran din: carne de porc, slanina, sare, boia, maghiran, coriandru, mate de oaie. Ingrediente: 1 kg carne de porc 200 g slănină afumată sare boia de ardei iute maghiran coriandru maţe de oaie   Mod de preparare: Tocaţi bine carnea cu un satâr sau cu o secure ascuţită. Tăiaţi slănina pătrate mici, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.