Gulaş de Szeghedin
PrinteazaO reteta simpla de Gulas de Szeghedin din: ceapa de porc, ceapa, usturoi, boia, sare, varza acra, chimen si smantana.
- 600 gr ceafă de porc
- 250 gr ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de boia
- sare
- 500 gr varză nu prea acră
- puţin chimen
- 1/8 l smăntănă
Mod de preparare:
Carnea o tăiem bucăţele şi o uscăm bine. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Incălzim un vas nu prea adânc. Fierbem carnea înăbuşit. Adăugăm ceapa şi fierbem înăbuşit să devină ceapa transparentă.
Adăugăm apoi usturoiul, sarea şi boiaua. Varza acră o scurgem puţin şi o punem peste carne. Adăugăm şi amestecăm chimenul. Acoperim cu capacul şi micşorăm focul la minimum. Fierbem gulaşul înăbuşit 40 – 50 minute. Cănd s-a fiert pe jumătate, amestecăm gulaşul. înainte de a-l servi, adăugăm smăntăna.
Poftă bună!