Fursecuri crocante cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan, tocate Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la […]
Fursecuri cu Ciocolată – Crocante și Delicioase
PrinteazaFursecuri cu Ciocolată – Crocante și Delicioase din: unt, zahar brun, zahar tos, ou, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, ciocolata.
Ingrediente:
- 200g unt la temperatura camerei
- 150g zahăr brun
- 50g zahăr tos
- 1 ou mare
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 220g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 200g bucăți de ciocolată sau picături de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un bol, amestecați untul moale cu zahărul brun și zahărul tos până obțineți o consistență cremoasă.
Adăugați oul și esența de vanilie și amestecați bine.
Adăugați făina, praful de copt și sarea și amestecați până se încorporează.
Incorporați bucățile de ciocolată.
Folosind o lingură, așezați grămezi de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți timp de 10-12 minute sau până când fursecurile sunt aurii la margine.
Lăsați fursecurile să se răcească pe tavă timp de 5 minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
Fursecuri cu Ciocolată – Crocante și Delicioase
Informații Nutriționale (per fursec):
- Calorii: 190
- Carbohidrați: 25g
- Proteine: 2g
- Grăsimi: 9g
Sfat: Pentru o aromă și mai intensă, folosiți ciocolată cu un conținut ridicat de cacao!
Originea fursecurilor este disputată, dar se crede că primele fursecuri cu ciocolată au fost create în Statele Unite ale Americii în anii 1930.
De-a lungul anilor, multe variații ale rețetei de bază au apărut, însă aceasta rețetă rămâne una clasică și adorată de mulți.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fursecuri cu ciocolata alba si nuci
Fursecuri cu ciocolata alba si nuci din: faina, zahar, unt, portocala, nuci, praf de copt, miere, ciocolata. Ingrediente: 300 g făină 150 g zahăr un plic zahăr vanilat 150 g unt o portocală un ou 50 g nuci fin măcinate 1/2 plic praf de copt 2 linguri miere un praf sare 50 g ciocolată albă […]
Pofta buna!