Sfecla cu sos de hrean, smanatana si iaurt
PrinteazaO reteta delicioasa de sfecla cu sos de hrean, smnatana, iaurt, cartofi de culoare rosz, chimen, sare, ulei, smantana, iaurt, hrean, marar, sare, piper si zahar.
Ingrediente:
- 1/2 kg sfeclă
- 4 cartofi de culoare roz
- 1 linguriţă chimen
- 2 linguriţe sare grunjoasă
- 2 linguri ulei
- 200 g smântână
- 200 g iaurt
- 1 linguriţă hrean dat pe râzătoare
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Speli sfecla, o presari udă cu puţin chimen şi sare grunjoasă, după care o înfăşori în folie de aluminiu şi o dai la cuptor într-o tavă unsă. Speli cartofii, îi pui în folie de aluminiu şi îi dai la cuptor odată cu sfecla.
Laşi sfecla şi cartofii să stea la cuptor aproximativ 1 şi 1/4 oră. între timp, pregăteşti un sos aşa: Amesteci smântână cu iaurtul, adaugi mărarul tocat, zahărul, sare şi piper.
Spre sfârşit, încerci sfecla cu vârful unui cuţit, să vezi dacă este gata. Scoţi legumele de la cuptor, le cureţi de coajă, le tai cubuleţe şi le aduci la masă însoţite de sos. Puţin mărar adăugat la final.
Pofta buna!