Placinta cu colarezi

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu colarezi, oua, sare, faina, lapte, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, zahar, untura si zahar pudra.Placinta cu colarezi

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • sare
  • 350 g făină
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură coajă de lămâie şi portocală
  • zahăr după gust

Ingrediente aluat:

  • 1 lingură untură (sau ulei)
  • 200 ml apă
  • 350 g făină (cât să-ţi iasă un aluat mai vârtos, care să se întindă uşor şi subţire)
  • sare
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Baţi bine 3 ouă. Pui făina într-o copaie sau într-o cratiţă mai largă, iei cu lingura din compoziţia de ouă şi “stropeşti” făina. Amesteci uşor, să se formeze colărezii, apoi îi strecori de făină, cernându-i într-o sită, ca să îndepărtezi surplusul de făină.

Pui laptele la fiert şi, când clocoteşte, adaugi puţină sare şi colărezii. Amesteci continuu, să nu se lipească între ei şi, când s-au fiert, stingi focul.

Ii laşi să se răcească, adaugi celelalte 2 ouă  şi amesteci cât să se formeze o pastă omogenă. Pui vanilia, coaja de lămâie şi portocală şi zahăr cât doreşti.

Frămânţi un aluat din apă călduţă, sare, untură şi făină, pe care îl împărţi în 9 bucăţi din care întinzi 9 foi rotunde şi le grupezi câte 3. Ungi prima foaie cu ulei, o pui pe cea de-a doua, o ungi, după care o pui pe cea de a treia şi presezi puţin.

Procedezi la fel pentru toate cele 9 foi. întinzi apoi o foaie foarte subţire, o aşezi într-o tavă unsă foarte bine cu untură (ulei), tai marginile şi aşezi jumătate din umplutură. Aşezi a doua foaie, apoi restul de umplutură şi acoperi cu ultima foaie.

Fiecare foaie trebuie unsă cu grăsime. Stropeşti plăcinta cu ulei şi o tai în pătrate sau cum doreşti. O coci în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ 1 oră.

O scoţi, o acoperi cu un şervet curat şi o laşi aşa să se înmoaie, apoi o pudrezi cu zahăr. Este bună şi caldă şi rece, cu lapte alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.