Perisoare cu castraveti acri

Printeaza

O reteta delicioasa de perisoare cu castraveti acri din: carne de pasare, orez, oua, ceapa, faina, piper, marar, patrunjel, sare, smantana si usturoi.Perisoare cu castraveti acri

Ingrediente:

  • 250-300 g carne de pasăre
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1/2 ceşcuţă ulei
  • 2 linguri apă rece
  • 1 lingură făină
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare

Ingrediente sos:

  • 50 ml ulei
  • 250 g castraveţi acri
  • 1 ceapă
  • 750-1000 ml apă
  • 25 g făină
  • 150 ml smântână
  • zeamă de la 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • mărar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi, toci mărunt ceapa şi o căleşti în 2 linguri de ulei. Dai carnea de pui de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci cu ceapa călită. Adaugi în tocătură orezul ales şi spă­lat, făina, oul, apa, verdeaţa şi sarea şi amesteci foarte bine. Separat, într-o cratiţă, pregăteşti sosul aşa: Căleşti 1-2 minute ceapa cu uleiul, apoi stingi cu apa.

Când apa clocoteşte, iei cu lingura din compoziţia de carne şi o pui în sos. După 20 de minute, întorci perişoarele în sos, adaugi castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în beţişoare lungi. Când perişoarele sunt aproape fierte, îngroşi sosul cu făina şi pui şi sucul de roşii.

Mai laşi mâncarea pe foc 5 minute, ca să se lege. Potriveşti de sare, pui zeamă de lămâie sau oţet, după cum doreşti şi, pentru aromă, puţin mărar şi usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.