Prajitura cu nuca, miere si lapte
PrinteazaO reteta de prajitura cu nuca, miere si lapte din: oua, zahar, faina, miere, lapte, praf de copt, sare, cacao, nuca de cocos si unt.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 375 g zahăr
- 375 g făină
- 1 şi 1/2 linguri de miere
- 10 linguri lapte
- 1 praf de copt
- sare
Ingrediente sirop:
- 375 g zahăr
- 50 g cacao
- 17 linguri lapte
- 200 g unt
Ingrediente decorat:
- 400-500 g nucă măcinată
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi laptele, mierea, apoi făina. Pui compoziţia în tava de aragaz unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. După ce se coace, o laşi în tavă să se răcească, apoi o tai în cuburi sau cum doreşti.
Pui la foc toate ingredientele, iar după ce fierbe compoziţia, dai deoparte şi treci prin sirop fiecare cubuleţ de prăjitură. Le scoţi cu furculiţa şi le dai prin nucă măcinată sau nucă de cocos.
Pofta buna!