Prune coapte in aluat de vin
Printeaza
O reteta gustoasa de prune coapte in aluat de vin, zahar, zahar vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra.
- 20 bucăţi prune uscate
- 6 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 200 g făină
- 9 linguri de vin alb
- 20 migdale întregi
- ulei pentru prăjit
- 50 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată albă
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Fierbi prunele pe jumătate, le scurgi zeama şi le laşi să se zvânte. Apoi le scoţi sâmburii şi în locul lor pui câte o migdală curăţată. Le laşi deoparte şi pregăteşti aluatul de vin: Baţi într-un castron gălbenuşurile cu zahărul, adaugi vanilia, făina şi amesteci bine, să nu se formeze cocoloaşe.
La sfârşit, subţiezi aluatul cu vinul. Dai prunele prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins. După ce s-au rumenit frumos, le scoţi pe şerveţele de hârtie, ca să absoarbă uleiul.
Le laşi puţin să se răcească şi le presari cu ciocolată rasă albă şi neagră amestecată cu zahăr pudră.
Pofta buna!