Aperitiv cu dovlecei si vinete
PrinteazaO reteta gustoasa de aperitiv cu dovlecei, vinete, oua, faina, praf de copt, lapte, cascaval, rosie, ceapa, frunze de telina, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 3 oua
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 ml lapte
- 100 g caşcaval ras
- 1 roşie
- 1 ceapă mică
- 1 dovlecel mic
- 1/2 vânătă
- busuioc
- 2-3 fire frunze de ţelină
- 80 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, dovlecelul, vânătă şi roşia şi le tai mărunt. Căleşti ceapa, adaugi roşia, dovlecelul şi vânătă, sare şi piper după gust şi laşi pe foc mic 20 de minute, amestecând din când în când.
In acest timp, baţi ouăle, adaugi uleiul, laptele, apoi făina şi praful de copt. Pui caşcavalul ras, legumele călite, verdeaţa tocată, puţin busuioc, torni compoziţia într-o formă unsă cu ulei şi dai la cuptor pentru 45 de minute. Il tai după ce s-a răcorit puţin.
Pofta buna!