Ciorba ca la lipoveni

Printeaza

O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, oCiorba ca la lipovenitet.

Ingrediente:

  • 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap)
  • 6-7 cepe
  • 6-7 roşii
  • 2-3 ardei
  • 2-3 legături leuştean
  • 8 cartofi
  • sare
  • piper
  • oţet

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa, roşiile şi ardeii, iar cartofii cubuleţe. Le pui la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. In acest timp, cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi, dacă este mai mare sau îl laşi întreg, dacă este mic.

După ce au fiert toate legumele, adaugi peştele şi mai fierbi toul încă 10-15 minute. La final, potriveşti gustul cu sare, piper, acreşti cu oţet şi presari leuşteanul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.