Ciorba ca la lipoveni
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, otet.
Ingrediente:
- 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap)
- 6-7 cepe
- 6-7 roşii
- 2-3 ardei
- 2-3 legături leuştean
- 8 cartofi
- sare
- piper
- oţet
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa, roşiile şi ardeii, iar cartofii cubuleţe. Le pui la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. In acest timp, cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi, dacă este mai mare sau îl laşi întreg, dacă este mic.
După ce au fiert toate legumele, adaugi peştele şi mai fierbi toul încă 10-15 minute. La final, potriveşti gustul cu sare, piper, acreşti cu oţet şi presari leuşteanul tocat.
Pofta buna!