Carne de vitel cu boia
PrinteazaCarne de vitel cu boia
- 1 kg carne
- 3 linguri făină
- 50 g ulei
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguri Biovegetal
- 2 foi de dafin
- 150 g morcovi
- sare, piper
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi mici sau felii şi se pune la fiert în vreo 2 l apă, în care se pune Biovegetal. Se taie felii subţiri morcovul curăţat. Intr-o cratiţă se pun uleiul, făina, zahărul şi morcovii şi se pun la foc mic.
Se frig până începe făina să se închidă la culoare ca pentru rântaş, şi în acest moment se pune în ea o linguriţă de boia de ardei dulce şi în jur de 1 l din apa cu Biovegetal în care a fiert carnea.
Când începe să se îngroaşe sosul punem carnea, foile de dafin, sarea şi piperul, după gust, şi mai fierbem 5 minute amestecând încontinuu. Se serveşte cu paste făinoase sau piure de cartofi.
Pofta buna!