Carne de vitel cu boia

Printeaza

Carne de vitel cu boia

Ingrediente:Carne de vitel cu boia

  • 1 kg carne
  • 3 linguri făină
  • 50 g ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri Biovegetal
  • 2 foi de dafin
  • 150 g morcovi
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi mici sau felii şi se pune la fiert în vreo 2 l apă, în care se pune Biovegetal. Se taie felii subţiri morcovul curăţat. Intr-o cratiţă se pun uleiul, făina, zahărul şi morcovii şi se pun la foc mic.

Se frig până începe făina să se închidă la culoare ca pentru rântaş, şi în acest moment se pune în ea o linguriţă de boia de ardei dulce şi în jur de 1 l din apa cu Biovegetal în care a fiert carnea.

Când începe să se îngroaşe sosul punem carnea, foile de dafin, sarea şi piperul, după gust, şi mai fierbem 5 minute amestecând încontinuu. Se serveşte cu paste făinoase sau piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.