Ghiveci delicios
PrinteazaO reteta delicioasa de ghiveci din: carne de porc, ardei gras, rosii, ulei, ceapa, orez, ardei iute, patrunjel, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 750 g carne de porc
- 100 ml ulei
- 4-5 cepe
- 100 g orez
- 2-3 ardei graşi
- 2 roşii
- 1 ardei iute
- 1 legătură pătrunjel şi mărar
- 5 căţei de usturoi
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi, pe care le presari cu sare şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe o farfurie şi, în grăsimea rămasă, căleşti ceapa tocată. Cureţi ardeii, opăreşti roşiile şi le decojeşti, apoi le tai bucăţele şi le adaugi peste ceapă.
Pui şi usturoiul tăiat mărunt, le căleşti puţin împreună, apoi torni 1 l de apă caldă, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi carnea prăjită şi laşi să fiarbă 30 de minute.
Căleşti orezul spălat şi scurs bine în untul încins, adaugi carnea cu legumele, ardeiul iute tocat, sare şi piper după gust şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute. La final, presari verdeaţa tocată.
Pofta buna!