Tarta cu dovlecel
PrinteazaO reteta cu dovlecel, oua, foi de placinta, smantana, brnaza dulce, margarina, ceapa, sunculita afumata, patrunjel verde, pesmet, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 3 ouă
- 4 foi de plăcintă
- 200 g smântână
- 200 g brânză dulce
- 50 g margarină
- 1 ceapă
- 10 felii şunculiţă afumată
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi dai pe răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă. Tai ceapa curăţată mărunt, o căleşti în margarina topită, adaugi dovleceii şi le căleşti împreună. Tai şunculiţă bucăţele, pe care le prăjeşti în ulei, apoi le amesteci cu dovleceii raşi căliţi şi pătrunjelul tocat.
Baţi ouăle cu smântână, adaugi brânza sfărâmată şi pesmetul, torni totul peste compoziţia de dovlecei şi amesteci.
Intr-o formă unsă cu unt întinzi foile de plăcintă, unse fiecare cu margarină topită, aşezi compoziţia de dovlecei şi brânză şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute. O tai răcită.
Pofta buna!