Tocanita de hribi cu smantana

Printeaza

Tocanita de hribi cu smantana din: hribi, smantana, ceapa, faina si sare.

Aport bogat de nutrienți:

Hribii conțin o varietate de nutrienți esențiali, printre care se numără vitaminele (cum ar fi vitamina B2, B3, B5, B6, B9, D și E), mineralele (precum potasiu, fosfor, zinc, seleniu și magneziu) și fibre dietetice.

Conținut scăzut de calorii:

Hribii au un conținut caloric relativ scăzut, ceea ce îi face o opțiune excelentă pentru cei care doresc să mențină o greutate sănătoasă.

Sursă de antioxidanți:

Aceste ciuperci conțin antioxidanți, cum ar fi ergotioneina și seleniul, care ajută la protejarea celulelor corpului de daunele oxidative provocate de radicalii liberi.

Sprijin pentru sistemul imunitar:

Seleniul prezent în hribi poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind astfel la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor.

Beneficii pentru inimă:

Potasiul din hribi joacă un rol important în menținerea tensiunii arteriale în limitele normale, ceea ce poate sprijini sănătatea inimii.

Reglarea digestiei:

Fibrele dietetice din hribi pot contribui la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv și la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.

 

Ingrediente: Tocanita de hribi cu smantana

  • 1 kg hribi
  • 3 cepe
  • 500 g smântână
  • 2-3 linguri făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli hribii, îi tai cuburi mari şi îi fierbi în apă cu sare aproximativ 10-15 minute.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei cu puţin din zeama în care au fiert hribii.

Adaugi apoi şi hribii fierţi şi scurşi bine şi mai laşi pe foc 5-10 minute.

Amesteci într-un castron smântână cu făina şi puţin din zeama în care au fiert hribii, torni totul în cratiţă şi mai dai totul în 2-3 clocote. La final, potriveşti de sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Hribi cu usturoi si ardei iute

Tocănită de hribi cu smantană si ceapa

O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment   Mod de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt în […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • tocanita de hribi cu smantana
  • ciulama de hribi cu smantana
  • tocana de hribi cu smantana

1 comentariu

  1. pare sa fie foarte gustoasa si foarte simplu de preparat/mare atentie cind cumparati ciupercile de la marginea drumului asa cum am facut eu/au aparut cintare electronice care masoara in livre/deci este de preferat sa aveti un etalon cu care sa verificati cintarul/o sticla cu apa,un kg de zahar sau ceva asemanator
    Multa bafta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.