Mancare cu carne de vitel si ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare cu carne de vitel si cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, slanina, rosii, ardei verzi, vinete, gulie, ceapa, usturoi, vin negru, sare, piper si patrunjel.
- 850 gr carne de viţel
- 250 gr ciuperci
- 200 gr slănină uscată
- 4 roşii
- 4 ardei verzi
- 4 cartofi
- 2 vinete
- 1 gulie
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 3/4 l vin negru
- foi de dafin
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Frigem în vas, slănina şi ceapa tăiate bucăţele. Carnea o tăiem în bucăţele (în formă de cubuleţe), iar zarzavaturile şi ciupercile în fâşii şi felii. Aşezăm în castron, pe rând, zarzavatul şi carnea, Presărăm pătrunjel şi condimentăm.
Turnăm vin şi apă ca să fie zeamă până la jumătatea vasului. Punem capacul şi lăsăm să fiarbă 10 minute. Micşorăm apoi focul şi mai fierbem înfundat încă 50 minute.
Poftă bună!