Tocana de miel cu mazare

Printeaza

Tocana de miel cu mazare din: carne macra de miel, mazare, faina, srumbii, usturoi, otet de vin alb, rozmarin, salvie, cimbrisor, sare, piper si ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:

  • 700 g carne macră de miel de lapte (piept sau pulpă), tăiată bucăţi mici
  • 400 g mazăre tânără, curăţată
  • 3 linguri de făină
  • 4 scrumbii sărate
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 pahar de oţet de vin alb
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1 rămurică de salvie
  • 1 rămurică de cimbrişor
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Daţi prin făină bucăţile de miel, apoi puneţi-le să se rumenească la foc iute într-o cratiţă încăpătoare în care aţi încălzit ulei extravirgin de măsline. întoarceţi carnea de mai multe ori pentru a se colora uniform.

Spălaţi scrumbiile şi curăţaţi-le de solzi; tăiaţi-le bucăţi mici. Curăţaţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i feliuţe subţiri; spălaţi şi tocaţi mărunt ierburile aromatice.

Adăugaţi toate aceste ingrediente în cratiţă alături de bucăţile de miel, stropiţi cu oţet, turnaţi deasupra două pahare de apă caldă şi acoperiţi cu un capac. Lăsaţi să fiarbă circa

1 oră la foc mic, amestecând din când în când. După aceea, adăugaţi mazărea şi continuaţi fierberea înăbuşită încă 20 de minute.

După ce aţi stins focul, dregeţi cu sare şi cu piper negru proaspăt măcinat, amestecaţi, acoperiţi cratiţa cu uri capac şi lăsaţi tocana 2 minute să se odihnească înainte de a o servi.

Tocana de miel cu mazare

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.