Reteta zilei: Spaghete Bolognese delicioase
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de spaghete bolognese delicioase din: carne tocata de porc, spaghete, sos, bulion, ceapa, usturoi, vin alb, busuioc, sare, piper, ulei de masline si cascaval sau parmesan. O reteta internationala, usor de preparat, delicioasa si potrivita pentru o duminica in familie, mai ales daca se serveste si un pahar de vin rosu!
Ingrediente:
- 500 g carne tocata de porc
- 500 g spaghete panzani
- 1 borcan sos spaghete Bolognese panzani
- bulion
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- 100 ml vin alb
- busuioc
- sare
- piper
- ulei masline
- cascaval/parmesan
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa si se pune in tigaie la calit cu un strop de ulei de masline. Se adauga carnea toccata dupa 2-3 minute. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga apoi usturoiul pisat si se amesteca in continuare pana se evapora apa de la carnea tocata.
Adaugam apoi vinul si lasam din nous a fiarba pana scade. Ulterior se adauga sosul de rosii si se amesteca. Se sareaza si pipereaza si se adauga busuioc si 1-2 linguri de bulion daca este nevoie.
Se lasa la fiert o ora timp in care se amesteca si se adauga cate putina apa pentru a fierbe carnea bine. Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se pun intr-un castron.
Dupa ce sosul a fiert o ora se opreste fosul si se lasa cateva minute sa se odihneasca.
Se pun paste intr-o farfurie, se adauga sos si se presara deasupra parmesan sau cascaval.
Spaghete Bolognese delicioase
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu sos panzani
- spaghete cu sos panzani
- paste panzani retete
- sos panzani
- sos panzani preparare
- reteta paste panzani
- retete de paste cu sos panzani
Foarte bune spaghetele bolognese 🙂