Pogacele simple cu jumari din: drojdie, lapte, faina, ulei, oua, chimen, unt, jumari, sare, piper. Ingrediente: 25 g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 pahare de lapte 4 linguri unt topit 250 g jumări 500 g faina 2 linguri ulei 2 gălbenuşuri bătute sare piper 1 linguriţă chimen Mod de preparare: Se prepară maia: se […]
Pogace
Printeaza600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură).
După ce drojdia a dospit se adaugă 2 ouă, 60 g unt sau untură sau ulei, 250 ml lapte, sare şi 1 linguriţă chimen. Se frământă bine, bine. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de un deget, se întind o parte din jumări şi se împătureşte.
Se repetă operaţia de încă două ori, la intervale de 10 minute. După aceea se întinde o foaie tot de circa un deget grosime şi se taie forme rotunde cu paharul. Se ung deasupra cu ou şi se coc la foc bun.
Pogace
Pofta buna!
Poate iti place si:
Pogacei cu jumari
Pogacei cu jumari din: drojdie, zahar, jumari, lapte, lamaie, sare, piper, chimen. Ingrediente: 40 g drojdie 1 linguriţă zahăr 150 ml lapte 500 g jumări 30 ml ulei 2 linguri suc de lămâie sau oţet sare piper chimen Mod de preparare: Se freacă 40 g drojdie cu 1 linguriţă zahăr; se diluează cu 150 […]
Pofta buna!