O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de provence […]
Friptura de miel cu usturoi si rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din: usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume.
- 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală
- un picior de miel cu os de cca 2 kg
- 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi
- rozmarin proaspăt
- 15 g unt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- legume pentru servire
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade.În carnea de miel se fac incizii în care se pun usturoiul şi rozmarinul.
Piciorul de miel se freacă cu unt şi împreună cu usturoiul se pune în tavă şi se dă la cuptor pentru 1 -1 1/2 oră.
La jumătatea timpului trebuie întoarsă carnea. Se scoate mielul de la cuptor şi se lasă pe un platou să se odihnească.
Pentru sos:
Se ia sosul din tava care a fost la cuptor şi se pune într-un vas pe foc pentru a se caramelize – adică 2-3 minute.
Se strecoară de orice exces de grăsime şi se toarnă 350 ml de apă rece .
Se mai lasă pe foc încă 5 minute.Apoi se strecoară.Serviţi carnea alături de sosul făcut.
Friptura de miel cu usturoi si rozmarin
Poftă bună!
poate iti place si:
Friptura de miel cu lamaie si usturoi
Friptura de miel cu lamaie si usturoi din: fripturi de miel, ulei de masline, morcov, telina, cimbru, usturoi, coaja de lamai, pasta de tomate, rosii, supa de miel, otet balsamic. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de miel cu rozmarin