Biscuiti cu zmeura
Printeaza
O reteta delicioasa de biscuiti cu zmeura, unt, zahar, esente de vanilie, faina, gris, zahar pudra, frisca lichida si esenta de migdale.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- esenţă de vanilie
- 150 g făină
- 50 g griş
- zahăr pudră pentru decor
Ingrediente umplutura :
- 150 g de zmeură
- 35 cl frişcă lichidă
- 1 lingură de zahăr pudră
- esenţă de migdale
Mod de preparare:
Intr-un castron amesteci untul, zahărul şi esenţa de vanilie până ce totul devine o pastă moale. Amesteci făina cu grişul şi apoi amesteci ingredientele uscate (făina şi grişul) cu untul. întinzi pasta pe o suprafaţă dată cu puţină făină, egalizând-o pe cât posibil. O străpungi cu furculiţa din loc în loc şi apoi decupezi 12 cercuri de 9 cm diametru.
Le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor. Coci biscuiţii 15 minute numai cât să capete o culoare aurie. Prepari umplutura aşa: Baţi frişca cu zahărul şi după ce s-a umflat adaugi esenţa de migdale.
Scoţi biscuiţii din cuptor şi, după ce s-au răcit, aranjezi un biscuit, peste el frişcă, deasupra ei zmeură şi “închizi” cu biscuit. Presari biscuiţii cu zahăr pudră.
Pofta buna!