Legume crocante la cuptor
PrinteazaLegume crocante la cuptor
Ingrediente:
- 4 morcovi mari
- 4 rădăcini de păstârnac
- 4 cartofi
- o ţelină potrivită
- 100 ml ulei
- o lingură de zahăr
- o lămâie
- două fire de rozmarin
- sare
- piper
- muştar
Mod de preparare:
Se spală legumele, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie de grosimea unui deget, nu mai subţiri. Se pun într-un castron şi se presară cu sare şi piper. Se rade coaja de lămâie şi se stoarce apoi de zeamă.
Se pune coaja rasă în zeama de lămâie şi se adaugă zahărul. Se pune apoi ulei, muştar şi rozmarinul tocat mărunt. Se amestecă bine şi se acoperă castronul cu o folie de plastic şi se lasă aproximativo jumătate de oră.
Se pun legumele împreună cu sosul din castron într-o tavă întinsă la cuptor. Se coc legumele la foc iute până când se rumenesc, devenid crocante.
Legume crocante la cuptor
Pofta buna!