Aji de burta
PrinteazaO reteta cu specific bolivian de aji de burta din: burta de vaca, orez, cartofi, mazare, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia galbena, usturoi, chimen, piper, oregano si sare.
- 1 kg burtă de vacă
- 1 cană orez
- 4 cartofi
- 1 ceşcuţă mazăre
- 3 cepe
- 1 foaie dafin
- ulei
- 2 linguri boia galbenă măcinată
- 3 căţei de usturoi
- chimen măcinat
- piper măcinat
- oregano şi sare, după gust
Mod de preparare:
Se prăjesc puţin într-o cratiţă cu ulei bine încins ceapa, boiaua, mazărea, usturoiul, piperul şi oregano cu sare, după gust. Se pun împreună cu cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, la fiert. Separat, se pun la fiert bucăţile de burtă cu foaia de dafin, până se înmoaie.
Se taie cubuleţe. Orezul bine spălat se prăjeşte în tigaia încinsă, fără ulei, amestecând continuu, până ce capătă o culoare aurie. Se pune orezul într-o oală şi se toarnă o jumătate de litru de apă fierbinte, sărată.
Pe măsură ce fierbe, se completează cu apă rece, până ce orezul se fierbe bine. Se încorporează bucăţile de burtă într-un sos dc roşii şi ceapă şi sc lasă să dea în clocot. Se serveşte împreună cu orezul.
Poftă bună!