Perisoare de miel cu sos de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou, concentrat de legume, unt, sare si piper.
- 600 g carne de miel tocată
- 50 g orez
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1 lămâie
- 1 albuş de ou
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1 cubuleţ concentrat de legume
- 25 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi orezul timp de 10 minute în apă cu sare, apoi îl scurgi de apă.
Intr-un castron pui carnea, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tăiat mărunt şi orezul răcit. Incorporezi albuşul şi adaugi sare şi piper după gust.
Amesteci bine şi formezi perişoare potrivit de mari.
Intr-o cratiţă cu pereţii largi diluezi cubuleţul de concentrat de supă cu 500 ml apă caldă. Adaugi unt şi introduci perişoarele.
Le laşi să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute. Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi păstrezi zeama în care au fiert.
Separat, baţi cele 2 albusuri cu zeama de lămâie şi diluezi cu zeama în care au fiert perişoarele.
Incălzeşti compoziţia până începe să fiarbă, apoi o torni peste perişoare şi le serveşti imediat.
Perisoare de miel cu sos de lamaie
Poftă bună!