Perisoare de miel cu sos de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou, concentrat de legume, unt, sare si piper.

Ingrediente:Perisoare de miel cu sos de lamaie

  • 600 g carne de miel tocată
  • 50 g orez
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • 1 albuş de ou
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 1 cubuleţ concentrat de legume
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi orezul timp de 10 minu­te în apă cu sare, apoi îl scurgi de apă.

Intr-un cas­tron pui carnea, ceapa toca­tă mărunt, usturoiul zdro­bit, pătrunjelul tăiat mărunt şi orezul răcit. Incorporezi albuşul şi adaugi sare şi piper după gust.

Amesteci bine şi formezi perişoare potrivit de mari.

Intr-o cratiţă cu pereţii largi diluezi cubuleţul de con­centrat de supă cu 500 ml apă caldă. Adaugi unt şi introduci perişoarele.

Perisoare_de_miel_cu_sos_de_lamaie_1

Le laşi să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minu­te. Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi păstrezi zeama în care au fiert.

Separat, baţi cele 2 albusuri cu zeama de lămâie şi diluezi cu zeama în care au fiert perişoarele.

Incălzeşti compoziţia până începe să fiarbă, apoi o torni peste perişoare şi le serveşti imediat.

Perisoare de miel cu sos de lamaie

Perisoare_de_miel_cu_sos_de_lamaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.